Fietsknoop app
- Advertentie -

44 km Bispingen (D) Nordheide Radtour 4

GPX route met een afstand van 42.8 km

Via Wilsede met het graf van Hannibal naar het bosavontuur Ehrhorn

Deze uitdagende fietstocht begint ook bij het toeristeninformatiecentrum van Bispingen. Na ongeveer 9 km via Borstel en Volkwardingen bereikt u Sellhorn, dat voor het eerst in een document uit 1231 wordt vermeld. De boerderij werd in 1850 door de Hannoveraanse staat verworven en is sinds 1860 de zetel van het Sellhorn Nedersaksische Bosbouwkantoor. De bosbouwafdeling beheert 14.000 hectare bos.

Nu gaan we naar Wilsede naar het graf van Hannibal. Aan het begin van de 20e eeuw zagen vrienden van de Heide in Hannover het schilderij “Hannibal's Grave” van Eugen Bracht in het museum. Kort daarna, toen ze door de heide wandelden, langs de steen- en jeneverbessengroep (Billungstein), merkten ze de gelijkenis met de foto op. Iedereen was het erover eens: het graf van Hannibal in de heide. De naam verspreidde zich snel en blijft tot op de dag van vandaag bestaan.

Van daaruit leidt het pad naar Wilsede. We vervolgen onze weg via Meningen en Wesel en vervolgens naar Wehlen en Ehrhorn. Voorbij het bosavonturencentrum volgt de route door het bos via Eine en Niederhaverbeck naar Tütsberg. Misschien zijn de Heidschnucken daar bij de schaapskooi. Het is niet ver via Behringen naar het einde van de tocht in Bispingen.

Bispingen - Borstel - Volkwardingen - Sellhorn - Graf van Hannibal - Wilsede - Meningen - Wesel - Wehlen - Ehrhorn - Niederhaverbeck - Wulfsberg - Tütsberg - Behringen - Bispingen

Deze route wordt je aangeboden door Rondje24.

Fietsroute
Routecode 74119
Datum 14-06-2024
Afstand 42.8 km
Provincie
Omgeving
Scan route
waiting
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy